بازار آهن در تنگنای کاهش قیمت
روز گذشته قیمت روزانه آهن آلات دچار نوسانات جزئی بود به طوری که در کنار ثبات بسیاری از مقاطع فولادی فروشندگان به کاهش قیمت بخش قابل توجهی از محصولات روی آوردند.
در همین راستا بازار ارز نیز شاهد نوسانات نزولی قیمت دلار بود و گاه به گاه کاهش هیجانی آن و ورود به کانال ۲۷ هزار تومانی و بازگشت مجدد به کانال ۲۸ هزار تومانی را تجربه میکند. اما روز گذشته نرخ دلار پس از کمی عقبگرد و ورود به کانال قیمتی ۲۷ هزار تومانی در بازار آزاد ۲۷ هزار و ۷۵۰ تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه قیمت آهن آلات
همانطور که پیشبینی میشد کفه کاهشی ترازوی قیمت آهن آلات در نخستین روز هفته سنگینی میکرد و بیشتر فروشندگان همراه ثبات در قیمت برخی محصولات به کاهش جزئی قیمت اهن روی آوردند، به عنوان مثال اگرچه قیمت روز میلگرد عمدتا ثابت و بدون تغییر بود اما کاهش ۵۰ الی ۱۰۰ تومانی این محصول نیز به چشم میخورد.
اما قیمت نبشی و ناودانی ایرانی جز در یک شرکت که ثابت بود در عمده شرکتها با کاهش ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام قیمت شد، همچنین قیمت روز پروفیل و انواع لولهها نیز تقریبا در همه مبادی فروش به طور میانگین کاهش ۲۰۰ الی ۴۰۰ تومانی را تجربه کردند.
قیمت روز تیرآهن نیز در بخش کیلوفروشی عمدتا ثابت اعلام شد و تغییر قیمتی نداشت در حالی که در بخش شاخهفروشی کاهش قیمت ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی در بسیاری از مبادی فروش مشاهده شد. ورق گالوانیزه، رنگی و روغنی در بیشتر مبادی فروش ثابت و بدون تغییر قیمت بودند در حالی که قیمت روز ورق سیاه کاهش ۵۰ الی ۱۰۰ تومانی داشت.
آنطور که به نظر میرسد کاهش قیمتها در روز گذشته علاوهبر تأثیر اخبار مثبت از مذاکرات و حجم کاهشی معاملات بورس کالا در هفته پیش، به منظور جبران ضرر و زیان ناشی از کمبود متقاضی مصرف بود.
به دلیل کاهش غیرمعمول تقاضای مصرف و ادامهدار بودن این جریان، درحالی که با توجه به سالهای گذشته باید این رکود در این موقع از سال شکسته میشد، آسیبهای مالی چشمگیری به تولیدکنندگان تحمیل شده است، از این رو فروشندگان برای جبران این آسیبها و جلوگیری از زیان مالی، علاوهبر روی آوردن به زیرفروشی به کاهش قیمت اهن الات نیز اقدام کردند.