نوسانات هیجانی قیمت آهن آلات
در نخستین روز هفته و پس از ثبات تقریبی دوماهه قیمتها، در ابتدای روز گذشته قیمت روز آهن آلات در عمده مبادی فروش ثابت و بدون تغییر بود اما ساعتی بعد نوسانات افزایشی و کاهشی در قیمت روز اهن به ویژه در بخش میلگردها مشهود بود.
بازار ارز نیز ساعات ابتدایی روز را با نوسان افزایشی جزئی آغاز کرد اما در پایان روز قیمت دلار مجددا به کانال ۲۷ هزار تومانی بازگشت و در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۹۵۰ تومان مبادله شد.
تحلیل روزانه قیمت آهن
پس از مدتها ثبات قیمتها بهویژه قیمت روز میلگرد در بازار شکسته شد و نوسانات افزایشی و کاهشی مختصری ایجاد شد و این در حالی بود که خرید آهن آلات همچنان راکد و بیرونق بود.
بنابراین شنبه برای میلگرد روز پرچالشی بود و مشاهده کردیم که نوسانات قیمتی زیادی برای این محصول ثبت شد. به این صورت که در ابتدای روز قیمت میلگرد تقریبا ثابت بود و حتی برخی مبادی فروش قیمت محصولاتشان را کاهش میدادند اما ساعتی بعد علاوهبر افزایش ۵۰ الی ۵۰۰ تومانی قیمت میلگرد، حتی قیمت سوم و چهارم نیز اعلام کردند و خرید و فروش میلگرد با تأیید صورت میگرفت.
برخلاف میلگرد که در مقایسه با سایر محصولات پرنوسان بود، شاهد ثبات گسترده قیمت روز نبشی و ناودانی ایرانی در بخش عمدهای از مبادی فروش بودیم و تغییر چندانی در قیمت این محصولات مشاهده نشد.
قیمت روز پروفیل و انواع لوله نیز در بخش عمدهای از شرکتها ثابت اعلام شد اما در این میان شاهد کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی این محصول نیز بودیم. همچنین قیمت روز ورق سیاه نیز کاهش ۱۰۰ الی ۲۰۰ تومانی داشت و ورق گالوانیزه نیز کاهش قیمت ۳۰۰ الی ۴۰۰ تومانی را تجربه کرد.
قیمت روز تیرآهن نیز در کنار ثبات قیمت در بخش کیلویی، برخی مبادی فروش افزایش ۱۵۰ تومانی داشتند اما در بخش شاخهفروشی جز شاخههای پرفروش ذوب آهن اصفهان که افزایش ۱۰ الی ۲۰ هزار تومانی داشتند در مابقی مبادی فروش ثابت و بدون تغییر قیمت اعلام شد.
براساس آمار موجود از تالار صنعتی محصولات عرضه شده در بورس کالای روز گذشته از حدود ۳۰ هزار تن محصولات عرضه شده، ۱۳ هزار و ۵۱۰ تن آن آن مورد تقاضا و معامله واقع شد.
قیمت شمش عرضه شده در این دور از بورس افزایش ۲/۲ درصدی داشت که در نهایت به قیمت ۱۴ هزار و ۹۹۰ تومان معامله شد. اما طبق اخبار موجود امروز نیز مواد اولیه همچون آهن اسفنجی، گندله و سنگ آهن و… در حدود ۶۳۶ هزار تن در بورس کالا عرضه خواهد شد که گویا قیمت آهن اسفنجی در مقایسه با عرضه پیشین حدود ۰/۰۳ درصد رشد داشته و به قیمت ۸ هزار و ۷۹۸ تومان عرضه خواهد شد.
بنابراین میتوان گفت میزان معاملات محصولات عرضه شده و نرخ پایه آنها قیمت اهن الات را تحت تأثیر قرار داده و در مسیر افزایشی میکشاند. درواقع میتوان بخشی از افزایش قیمت روز گذشته به ویژه قیمت میلگرد را به تحریک واحدهای بالای زنجیره فولاد نسبت داد که احتمالا این جریان برای فولادسازان و نوردکاران سود بهتری را فراهم خواهد کرد.
با وجود افزایش جزئی قیمتها، اما همچنان کفه تقاضای مصرفی و سرمایهای محصولات فولادی سبک بود و عملا تقاضای چندانی برای خرید اهن الات مشاهده نشد؛ زیرا نه شرایط جوی جامعه اجازه میدهد که تقاضا بالا برود و نه بازار پتانسیل افزایش قیمت را دارد و آنچه در روز گذشته شاهد بودیم حاصل ایجاد جو هیجانی بود که ممکن است برای تحریک تقاضا رخ داده باشد.
به نظر میرسد با توجه به شرایط فعلی جامعه افزایش هیجانی قیمتها اعتماد متقاضیان را سلب میکند و آنچه بازار آهن بیش از همه به آن نیاز دارد، ثبات و آرامش در قیمتها است.